Agenda

Het podium voor 4jePassie vind plaats in het
T-huis van TuinJoop in de Ernst Schumacherstraat 26 in Den Bosch.
Je plaats kun je reserveren bij Peggy: 06-57641402 of bij Joop: 06-36306233

 

Lezing: Bart van der Kraan

Bart van der Kraan van studio bajo tekent elke week de strookstrip Gijs
en Gijsje voor de zondagskrant De Bossche Omroep. Al bijna 30 jaar is
hij professioneel cartoonist, illustrator en striptekenaar,
Donderdagavond 11 mei  ben je welkom om een kijkje te nemen in zijn werk
nu en in zijn jeugdwerk bij deze workshop.
Bart tekent meestal meer dan hij praat maar deze avond probeert hij dat
te combineren,
Je bent welkom om te ervaren, luisteren, te kijken en je vragen te
stellen. En vooral nodigt hij je uit mee te tekenen, ervaring niet nodig !
Je krijgt tips en trucjes, koffie of thee en iets lekkers…

 • donderdag 11 mei 2017 19:30 uur
 • entree met koffie of thee en iets lekkers €10,- of €5,- en 5 niksen voor de ruilkring

 

Film: The Living Martix

De film “The Living Matrix” geeft een nieuwe alternatieve kijk op genezing. In deze film ontdek je het ingewikkelde web van factoren die onze gezondheid bepalen. Wetenschappers vanuit de hele wereld geven hun visie en een totaal andere kijk op gezondheid en wat wij er zelf aan kunnen doen. Wetenschappers, Psychologen, Bio-energetische onderzoekers en holistische therapeuten delen hun kennis, ervaringen en inzichten met de kijker. Ze inspireren ons om anders naar gezondheid en genezing te kijken en laten zien hoe krachtig wij als mensen uiteindelijk zijn.

Niet Nederlands ondertiteld!

 • donderdag 02 maart 2017 19:30 uur
 • entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €5,- of  5 niksen voor de ruilkring.

 

Lezing: Lidwina Charpentier

De inspiratiebron van waaruit Lidwina Charpentier werkt heeft te maken met de betekenis van het leven, de omgeving, een verhaal of een woord. Het onderzoeken door waarnemingen, denken en voelen. Haar beeld heeft niet als doel om ‘mooi’ te zijn maar is een consequentie van het streven naar inhoud en waarachtigheid. Dit uit zich ook in de zorg voor haar omgeving in het label Ruw & Ruig. Wat alles met ruwe wol te maken heeft, bewustwording en duurzaam ondernemen

 • donderdag 16 februari 2017 19:30 uur
 • entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €10,- of €5,- en 5 niksen voor de ruilkring.

 

Film: Trive

THRIVE is een onconventionele documentaire die de sluier op wat er werkelijk gaande is in onze wereld door het volgen van het geld, optilt – het blootleggen van de wereldwijde consolidatie van de macht in bijna elk aspect van ons leven, weven samen doorbraken in de wetenschap, bewustzijn en activisme. THRIVE biedt echte oplossingen met ongekende en gedurfde strategieën voor het terugwinnen van ons leven en onze toekomst.

 • donderdag 2 februari 2017 19:30 uur
 • entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €5,- of 5 niksen voor de ruilkring.

 

Lezing: De Temperamentenleer door Kaat de Waele

De temperamentenleer is een instrument dat gebruikt wordt om de persoonlijkheid van een individu te analyseren. Vanuit de natuurgeneeskunde, die holistisch denkt, hangt de persoonlijkheid van iemand samen met mogelijke fysieke kwalen. Lichaam en geest zijn immers een. Hippocrates, de vader van de westerse geneeskunde, ging uit van vier persoonlijkheidstypen in zijn behandeling van de zieke (en niet de ziekte!). Deze visie biedt ook vandaag een handig instrument om meer inzicht in jezelf en anderen te krijgen.
Gedurende deze avond zet ik de basisprincipes van de temperamentenleer voor jou uiteen. Ieder mens is een samenspel van de vier elementen, water-aarde-vuur-lucht. We gaan natuurlijk bij onszelf kijken welke elementen we terugvinden. En je doet ook tips op om deze visie praktisch toe te passen in je dagelijkse leven. Deze holistische visie is niet enkel een bron van zelfkennis maar geeft ook preventief gezondheidsadvies. In deze lezing maak je kennis met de temperamentenleer en haar veelvuldige toepassingen.

 • donderdag 19 januari 2017 19:30 uur
 • entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €10,- of €5,- en 5 niksen voor de ruilkring.

Film: A New We

A New We -Ecologische Gemeenschappen en ecodorpen in Europa
De Oostenrijkse documentairemaker Stefan reisde door Europa om gevestigde eco-gemeenschappen te verkennen en te documenteren die deel uitmaken van het brede spectrum van lifestyle mogelijkheden en onze wereldwijde inspanningen om de overgang naar een duurzame wereld te portretteren.
Mensen over de hele planeet zijn nu meer dan ooit op zoek naar nieuwe, duurzame modellen voor het leven. Ecovillages en ecologische gemeenschappen zijn in opkomst als een levensvatbaar alternatief waar mensen samen in samenwerking en harmonie met de natuur kunnen leven. “A New We ‘verkent 10 zulke gemeenschappen in Europa en opent deuren voor verdere exploratie en ontdekking.

Zie film: Films

 • donderdag 20 oktober 19:30 uur
 • entree met kopje een thee of koffie en iets lekkers €5,- of 5 niksen voor de ruilkring

Lezing: In contact met je organen door Birgitta Panhans

Door bewust contact te maken met je organen, vergroot je jouw lichaamsbewustzijn. Elk orgaan heeft een speciale functie met een boodschap. Bepaalde spreekwoorden vertellen hier ook iets over, bijvoorbeeld in hart en nieren of iets op je lever hebben. Elk orgaan is verbonden met een speciale emotie. Door elk orgaan tot zijn recht te laten komen, ervaar je meer emotionele balans. Tijdens deze avond ervaar je hoe je met jouw hart en nieren kunt communiceren. Door speciale aandachtsoefeningen maak je liefdevol contact. Wat wil je hart je vertellen, wat heeft het nodig en wat kan je het schenken, zodat het zich goed voelt. Zo kan je een goede relatie met je organen opbouwen. Een goede relatie begint altijd bij je zelf.

 

 • donderdag 6 oktober 19:30 uur
 • entree met een kopje koffie of thee met iets lekkers €10,- of €5,- en 5 niksen voor de ruilkring.

 

Film: The Power of the heart

Van de regisseur van ‘THE SECRET’ komt deze ongeëvenaarde en levensveranderende film over de verbluffende kracht en intelligentie van het hart.

Met ervaringen van de meest inspirerende en invloedrijke persoonlijkheden van onze tijd, onder wie Paulo Coelho, Maya Angelou, Deepak Chopra, Isabel Allende en Eckhart Tolle, levert deze film – en het gelijknamige boek – het overtuigende bewijs dat het hart veel meer is dan een fysiek orgaan… en dat het je kijk op geld, gezondheid, relaties en succes kan veranderen.

Deze film is een ervaring die je de schat die in jezelf verborgen ligt laat ontdekken… en herontdekken.

 • donderdag 29 september 2016
 • Entree met een kopje koffie, thee en iets lekkers €5,- of 5 niksen

 

 

Lezing door Birgitta Panhans over de heilzame werking van Borstmassage.

Als je als vrouw jezelf en je borsten regelmatig liefdevol masseert, vergroot je je positieve lichaamsbewustzijn, je zelfbewustzijn en je kan zo jezelf en je borsten ondersteunen om gezond te blijven. Je innerlijke en uiterlijke houding verandert omdat je hartenergie (liefde) meer uitstraling krijgt via je borsten.

Zie voor meer informatie: Het Podium

 • dinsdag 27 september 2016 om 20:00 uur
 • Entree vanaf 19:45 uur met koffie en thee
 • Prijs €15,-
 • Locatie: Ruimte Anahatta, Jan Mosmanslaan 17D ‘s Hertogenbosch
 • Aanmelden bij E-mail: birgittapanhans@planet.nl of bel 073-6415703 of via het facebookevenement

 

 

Lezing door IngerMarlies Leeuwenburgh over de kracht van het vrouwelijke vroeger en nu.

IngerMarlies neemt je deze avond mee op reis naar een tijd dat het vrouwelijke én de aarde nog geëerd werden. Wat is er mis gegaan en hoe kunnen we de harmonie tussen het mannelijke en vrouwelijke weer herstellen. Dit belooft een hele mooie en interessante avond te worden, waar zeker ook mannen van harte welkom zijn!

Zie voor meer informatie: Het Podium

 • Donderdagavond 15 september 2016 om 19:30 uur
 • Entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €10,- of 10 niksen

 

 

Lezing door Anita Remijn over complementair geld

Deze avond gaat over de fundamenten van ons geldsysteem. Deze fundamenten zijn namelijk niet zo solide als dat je zou mogen verwachten, en dat heeft grote gevolgen….

…Het sleutelwoord is hier samenwerking, samenleving en een nieuwe connectie met de aarde.

Zie voor meer informatie: Het podium

 • Donderdagavond 16 juni 2016 om 19:30 uur
 • Entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €10,- of 10 niksen

 

 

Film: A New Story For Humanity

Na de confronterende film, Home, gaan we nu alleen maar vooruit kijken. De documentaire ‘A New Story For Humanity” laat zien dat we ooit in verhalen geloofd hebben, maar dat we dat verhaal kunnen veranderen. ‘A New Story For Humanity’ speelt zich af in Findhorn, Schotland waar een hoop generaties en culturen bijeen zijn gekomen om hun verhalen van toen en nu met elkaar te delen.

Wij kunnen verandering brengen. Kom kijken naar dit inspirerende samenzijn en misschien kunnen wij met ons samenzijn een steentje bijdragen.
Trailer: https://vimeo.com/151662606

De film heeft geen Nederlandse ondertiteling, maar met elkaar kunnen we de onvertaalde gaten in de pauze aanvullen. Laat je daardoor niet weerhouden te komen. Het is echt de moeite waard!

 • Donderdag  2 juni 2016 om 19:30 uur
 • Entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €5,- of 5 niksen

 

Lezing door Annemarie Hendriksen over focussen

We luisteren vaak te weinig naar de signalen van ons eigen lichaam. Focussen is een nog jonge maar wereldwijd gebruikte methode die je helpt om op een eenvoudige manier in contact te komen met wat je eigen wijze lijf je wil vertellen.

Focussen kan helpen je eigen gevoelens en emoties te (h)erkennen, je automatische piloot uit te schakelen en beter in contact te komen met je intuïtie.

 

Film: Home

200.000 jaar. Meer had de mens niet nodig om het fragiele evenwicht op aarde – het resultaat van bijna vier miljard jaar evolutie – te verstoren. Hoewel de prijs die we moeten betalen hoog is, rest er geen tijd voor pessimisme: we hebben slechts tien jaar om de trend om te keren. In meer dan zestig landen registreerde Yann Arthus-Bertrand de aarde in vogelvlucht. Met deze beelden toont hij de schoonheid ervan, de relatie die wij met onze aarde hebben en het gevaar waarin onze planeet verkeert. Hij deelt zowel zijn bewondering als zijn bezorgdheid met de kijker.

 • Donderdag 21 april 2016 om 19.30 uur
 • Entree met een kopje koffie of thee en iets lekkers €5.
  • voor de leden van de Ruilkring 5 niksen