Over Peggy

peggy

Het beste wat je te bieden hebt in je leven is je passie. Je passie is een gave, een kwaliteit en iedereen heeft er een, soms onontdekt, latent slapend in je onderbewuste tot er op een dag iets wordt gewekt.

Zo ging het ook bij mij, in een tijd geboren na de oorlog, waarin de omgeving bezig was met opbouwen en vergaren, had ik als kind al heel andere interesses. Ik was een dromer en ontdekte gedurende mijn leven dat er meer dromers rond liepen, met net zulke onorthodoxe dromen als ik had. Niet de buitenkant, het verzamelen, het huis, veiligheid, geld en opleiding hadden mijn focus, maar de binnenkant en de weerspiegeling naar buiten sprak tot mijn verbeelding.

De mens in zijn wonderlijke hoedanigheid spreekt mij aan. De vraag, wie ben ik en waarvoor zijn wij op aarde, spreekt mij ook aan.

Mijn zoektocht heeft lang geduurd en ben prachtige en wijze mensen tegengekomen en ontdekte dat hoe meer de mens zichzelf was, hoe mooier en stralender hij naar buiten kwam. Zijn innerlijk straalde als het ware naar buiten en is vreselijk aanstekelijk. Het maakt je blij en ervaart een stukje geluk, ook al is het niet van jezelf, maar je wordt geïnspireerd! (inspiratie = goddelijke ingeving).

Ik hoef niet eens voorbeelden te noemen, iedereen heeft of had ze! Ze houden je levend!

Voordat ik geïnspireerd werd om 4jePassie het levenslicht te laten zien zijn er jaren voorbij gegaan. Ik ben een enthousiast mens (etymologisch: door god geïnspireerd) maar ook onzeker, en liet me vaak afschrikken door anderen. Het kan zo vaak negatief benaderd worden. Afijn, ik was uiteindelijk niet klein te krijgen 😉 en ging inventariseren wat ik toch eigenlijk zo leuk in het leven vind, wat me enthousiast maakt. Dat was in de eerste instantie een hele lijst. Ik heb een brede belangstelling. Maar al zoekende, kwamen er toch een aantal zaken naar boven die heel duidelijk waren. Ik hou van mensen, de meest uiteenlopende soorten en maten en ontdekte al pratend waar de belangstelling lag. Mijn enthousiasme is soms erg aanstekelijk; ik stimuleer, vraag, lach en lok uit. Mijn passie ligt er in, om mensen hún passie te laten ontdekken, ze te stimuleren te doen wat ze zo leuk vinden!